Mittwoch, 31. Oktober 2012

Gefüllter Kürbis - Stuffed Pumpkin

Passend zum Tag hab ich hier heute eines meiner liebsten Kürbisrezepte für Euch:
Consistent with the day I have one of my favorite pumpkin recipes here for you today:


Gefüllter Kürbis

Du brauchst für 4 Portionen:
1 Hokkaido-Kürbis
500 g gemischtes Hackfleisch
200 g Tomatenmark 3fach konzentriert
500 ml Wasser
200 g Reibkäse
Salz, Pfeffer, Paprika, Knoblauch, Oregano, Majoran
- Als Beilage mag ich am liebsten Salzkartoffeln, aber Reis paßte sicher auch -

So geht's:
Kürbis halbieren, aushöhlen und in eine Auflaufform legen. Hackfleisch würzen und in die Hälften füllen.
Tomatenmark mit warmem Wasser in einer Schüssel verrühren und mit den o.g. Gewürzen kräftig abschmecken. Viel Oregano, nach Belieben noch etwas Kräutersalz und Chili, und außerdem noch eine Prise Zucker. Dann zu den Kürbissen in die Auflaufform gießen und mit einem Eßlöffel auch die gesamte Oberfläche der Kürbisse mit der Soße bestreichen.
Für insgesamt ca. 1 Stunde bei 200°C Ober-/Unterhitze in den Ofen. Nach 1/2 - 3/4 der Garzeit den Reibkäse auf den Kürbissen verteilen.
Pro Portion eine halbe Hälfte. Dazu gibt's zwischenzeitlich gekochte Salzkartoffeln, über die man die Tomatensoße gibt.
Guten Appetit!

vorbereitet - prepared
Stuffed Pumpkin

You need for  4 servings:
1 Hokkaido pumpkin
500 g minced meat
200 g tomato paste triple concentrated
500 ml water
200 g grated cheese
salt, black pepper, paprika, garlic, oregano, marjoram
- I favor boiled potatoes as side dish, but rice would surely also be appropriate - 

How to:
Cut the pumpkin in halves, hollow them out and put them in a casserole. Flavor the minced meat and fill in the halves. 
In a bowl mix tomato paste and warm water and add spice to taste. Generously oregano, at will also some herb salt and chili, and also a pinch of sugar. Pour it to the pumpkins in the casserole. With a spoon also spread sauce over the whole surface of the halves.
Put in in the oven for ca. 1 hour at 200°C top-/bottom heat. After 1/2 - 3/4 of cooking time spread the grated chees over the pumpkins.
Half a half for one dish. Besides boiled potatoes (cooked in the meantime) doused with the tomato sauce.
Enjoy your meal!






... Jeszizsu from teszek-veszek-vacakolok 
and Jeanette from The Drowsy Bee!




So, das war's auch für heut! Viel Spaß beim Feiern von Samhain, Halloween oder was immer Ihr mögt :-).
Well, that's all for today! Have fun in celebrating Samhain, Halloween or whatever you like :-)






Kommentare:

Alessandra hat gesagt…

happy halloween my dear!!!
thank you for the recipe....I just have some pumpkins in the fridge, so...
xxx Ale

Hindustanka hat gesagt…

I see you had a nice Halloween feast:) Great! Happy Halloween, though it's already late:) Anna

Natas Nest hat gesagt…

Thanks, I hope you had a nice Halloween, my dear. Good that you still have pumpkins! Here it's getting difficult to get some after Halloween, I will look tomorrow if I can grab some last ones.

Natas Nest hat gesagt…

Thanks Anna, I hope you had a nice halloween, too!