Montag, 20. August 2012

Burning Sky - Der Himmel brennt

Hallo Ihr Lieben! Na, fließt Ihr auch weg? Was ein Sommer!! Gestern 40,5°C im Schatten und heute fühlt es sich nicht wirklich weniger an. Allerdings hat es vorhin schon leise gerummelt und ab und zu weht eine kühle Brise, vielleicht gibt es das für morgen angekündigte Gewitter doch schon heute.

Viel Neues gibt es gerade nicht von der Handarbeitsfront, ich stricke an der Tasche und hätte immer noch ein paar Granny-Motive zu fotografieren. Aber ich hab ein paar Fotos vom Juli ausgegraben. Ist der Himmel nicht fantastisch? Die Farben erinnerten mich gleich an die Gluthitze, die wir jetzt gerade haben ;-).


Hello lovelies! Are you also melting away? What a summer!! Yesterday 40,5°C in the shade and today it doesn't feel like it's really much less. But there was already a vague roll of thunder a short while ago and there's a cool breeze from time to time, so maybe we will get the thunderstorm which was forecasted for tomorrow already today.

News about crochet or knitting are not that much, I'm working on the knitting bag and still have to photograph some crochet motifs. But I've found some photos from July. The sky is fantastic, isn't it? The colors remind me of the boiling heat we're having at present ;-).





Und zum Schluß noch ein Bildchen vom Möhrensalat, den es gestern abend gab. Erfrischend! Ich hab mal den Hengstenberg Walnußessig ausprobiert. Zu 4-5 geraspelten Möhren einfach ein Dressing aus 100 ml Sahne, ca. 1 EL Walnußessig sowie Salz, Pfeffer und ein wenig TK-Kräuter. Evtl. nach Geschmack noch eine Prise Zucker. Soo lecker! Das Nußaroma des Essigs finde ich echt toll.

Finally a photo of yesterday's carrot salad. Refreshing! I've tested the Hengstenberg Walnut Vinegar. For 4-5 rasped carrots a simple dressing of 100 ml cream, ca. 1 tablespoon walnut vinegar plus salt, pepper and some LT herbs. Optional a pinch of sugar. Soo delicious! I really like that nut flavour of this vinegar.



Das war's für heute! Bye-bye, macht das Beste aus der Hitze :-)

That's all for today! Bye-bye, make the best of this heat :-)



Kommentare:

Planet Penny hat gesagt…

This sounds delicious! It's been hot here too but it's much fresher and nicer now.

Natas Nest hat gesagt…

Hi Penny,
glad you like it! Currently I really go for this vinegar. Tried it yesterday for an oil/vinegar-dressing for mixed leaf salads: 1 ts walnut vinegar, 5-6 ts water, 1-2 ts rape oil, salt and pepper, pinch of sugar. Yummy! Teehee, my hubby doesn't like it, so there's more for me ;-).
Glad to hear that your weather is better, ours improved after 2 big showers yesterday, too! It's still warm but not so muggy anymore.